Gebruiker toevoegen of aanpassen

From Wiki Memorix Archives
Jump to: navigation, search

Om een gebruiker toe te voegen of aan te passen gaat u naar de pagina Instellingen>Gebruikers. Op deze pagina ziet u een lijst van de eerder toegevoegde gebruikers. Deze kunt u aanpassen door op de knop “wijzigen” te klikken of verwijderen door op de knop “verwijderen” te klikken. Om een nieuwe gebruiker toe te voegen klikt u op de knop “Gebruiker toevoegen”. Er verschijnt nu een pop-up scherm waarin u twee opties heeft:

  1. Het toekennen van een Memorix Archieven-rol aan een bestaande Memorix Maior gebruiker
  2. Het aanmaken van een nieuwe Memorix Archieven gebruiker.


14 Memorix Archieven - instellingen gebruikers.png


Optie 1 geeft u de mogelijkheid om te kiezen uit alle gebruikers binnen de instelling met een Memorix Maior account. Alleen gebruikers die in Maior admin rechten hebben kunnen inloggen op Memorix Archieven met hun Maior account. Ze hebben dan ook automatisch admin rechten in Memorix Archieven. Dit kunnen meerdere rollen zijn. Door op de knop “Opslaan” te klikken wanneer alle juiste rollen zijn toegekend wordt de Maior gebruiker opgeslagen en kan deze gebruik maken van Memorix Archieven.


Optie 2 geeft u de mogelijkheid om een geheel nieuwe gebruiker aan te maken die alleen gebruik kan maken van Memorix Archieven. Het enige verschil met optie 1 is hierbij dat er nog een naam, gebruikersnaam en wachtwoord moet worden toegekend aan de nieuwe gebruiker. Wanneer deze gegevens zijn toegekend aan de invoervelden en deze wordt opgeslagen kan de gebruiker hiermee inloggen bij Memorix Archieven.