Een nieuwe toegang maken

From Wiki Memorix Archives
Jump to: navigation, search

Om een toegang toe te voegen in Memorix Maior, gaat u naar het overzicht van alle toegangen via het hoofdmenu: Beheer -> Toegangen. Rechts bovenin de pagina ziet u de knop Toegang toevoegen. Wanneer u hier op klikt, verschijnt er een pop-up scherm met daarin de invoervelden voor een nieuwe archieftoegang. De volgende velden zijn verplicht:

  • Identificatiecode: het toegangsnummer
  • Titel: de titel van de toegang
  • Archief: hiermee koppelt u de toegang aan een bestaand archief. Op die manier komen de bestanddelen die u bij het archief heeft aangemaakt ook beschikbaar in de toegang.
  • Instellingen voor publicatie: hiermee geeft u aan of de toegang gepubliceerd mag worden op de website. Bij het maken van een nieuwe toegang, kunt u deze het beste op “Niet Publiceren” zetten. Als de toegang af is, kunt u deze op “Publiceer Online”. De volgende werkdag wordt deze dan getoond in de Presentatie van Toegangen op uw website.


Als u klaar bent met het invullen van de velden, klikt u op de knop Opslaan links onderaan het scherm. Als u de toegang vervolgens weer bewerkt, ziet u dat er tabbladen zijn bijgekomen met Rubrieken en Bestanddelen. Op de bestanddelen staan alle bestanddelen die u heeft aangemaakt bij het bijbehorende archief. Vanaf nu kunt u deze bewerken via het tabblad bestanddelen van de Toegang of via het tabblad bestanddelen van het archief. Beiden bevatten dezelfde gegevens.