Aanmelden

From Wiki Memorix Archives
Jump to: navigation, search

Om Memorix Archieven te bereiken navigeert u naar de volgende bestemming: https://archives.memorix.nl.


Aanmelden met gebruikersnaam en wachtwoord

Om bij het aanmeldscherm te komen klikt u op de link “Gebruiker” rechts bovenin het scherm. (Als u een Engelstalige browser gebruikt, staat er “User” in plaats van “Gebruiker”.) In het drop-down menu dat verschijnt, klikt u op Aanmelden. U komt dan op de Aanmeld-pagina. Voor het aanmelden bij Memorix Archieven heeft u de volgende gegevens nodig:

  • Uw klantcode, deze bestaat meestal uit 3 of vier letters
  • Uw gebruikersnaam
  • Uw wachtwoord

Wanneer u deze gegevens correct invoert, krijgt u toegang tot Memorix Archieven. Als u bent aangemeld, ziet u rechts bovenin bij Memorix Archieven de klantcode en uw gebruikersnaam staan.


03 Memorix Archieven - homepage.png


Aanmelden met uw Memorix Maior account

Als u een account heeft in Memorix Archieven met de rol "admin", kunt u zich ook aanmelden met uw Memorix Maior account. Om dat te doen, klikt op de knop “Aanmelden met Memorix Maior” onderaan de aanmeldpagina. U wordt nu doorgeleid naar Memorix Maior. Er zijn twee mogelijkheden:

  • U was al aangemeld bij Memorix Maior. In dit geval ziet u de volgende melding op het scherm: “Een extern programma wilt uw toestemming”.
  • U was nog niet aangemeld bij Memorix Maior. Als u nog niet was aangemeld bij Memorix Maior, krijgt u eerst het aanmeldscherm van Memorix Maior te zien. U kunt zich hier aanmelden met uw accountgegevens van Memorix Maior. Daarna krijgt u ook de melding te zien: “Een extern programma wilt uw toestemming”


03 Memorix Archieven - memorix login.png


Klik op 'Ja' om dit te bevestigen. U keert terug naar de homepage van Memorix Archieven en u bent aangemeld. Onder de knoppen Ja en Nee kunt u aangeven of uw goedkeuring onthouden moet worden. Als u dit aanvinkt voordat u op Ja klikt, verschijnt deze melding niet meer als u de volgende keer aanmeldt bij Memorix Archieven met uw Memorix Maior account. U wordt dan direct aangemeld. Als u bent aangemeld, ziet u rechts bovenin bij Memorix Archieven de klantcode en uw gebruikersnaam staan.


Let op: dit werkt alleen voor gebruikers die een account hebben met de rol "admin" in Memorix Maior. De gebruiker hoeft hiervoor géén account te hebben in Memorix Archieven. Hij krijgt automatisch Administrator rechten in Memorix Archieven.